Bedrijfsmaatschappelijk werk

Bedrijfsmaatschappelijk werk kunt u (of uw bedrijf) inschakelen als u problemen ervaart door hoge werkdruk, stress, conflicten, gevolgen van reorganisatie of privéproblematiek zoals echtscheiding, rouw, financieën, verslaving (psychosociale hulpvragen) of een combinatie hiervan. 
Bij ziekte en terugkeer naar werk wordt begeleiding en advies geboden bij uw reintegratietraject in het kader van de Wet verbetering Poortwachter. 
Tijdens de persoonlijke begeleiding wordt oplossings- en resultaatgericht gewerkt, vaak in samenwerking met de manager of de bedrijfsarts,
Centraal staat empowerment, zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid hierbij centraal. 

Resultaat

  • U werkt (weer) met plezier, persoonlijk effectiever in een duurzame gezonde balans.

WerkGeluk signaleert en adviseert het management bij (dreigend) arbeidsverzuim, reintegratietrajecten en Wet Poortwachter verplichtingen, werkstress problematiek, communicatie en samenwerking.
De bedrijfsmaatschappelijk werker werkt voor zowel de medewerker als de organisatie en is gehouden aan de privacywetgeving en beroepscode (BPSW)

Voor bedrijven

WerkGeluk biedt;
Waarneming bij afwezigheid door zwangerschap, ziekte of een sabbatical van uw vaste bedrijfsmaatschappelijk werker.
Aanvullende capaciteit bij projecten op het gebied van arbeid, welzijn en gezondheid gewenst is. 
Voorlichtingsprojecten bij reorganisaties (transitiemanagement).
Het opzetten en implementeren van nazorgbeleid of hernieuwd ziekteverzuimbeleid.

WerkGeluk verzorgt workshops  (duur 2-4 uurop het gebied van:

  • Workshop Transitiemanagement: het herkennen en hanteren van emoties na reorganisaties en ingrijpende veranderingen in het werk.
  • Workshop Werk in balans: het herkennen en hanteren van werkdruk en werkstress, herstellen en behouden van een duurzaam gezonde work-lifbalance.
Bel nu voor een vrijblijvend gesprek (06)5 329 0 378 of mail.